Elektrische fietsen

New Reubens Sport biedt sinds 1998 elektrische fietsen aan. Ondertussen is de elektrische fiets enorm geƫvolueerd. Zo is vooral de capaciteit van de batterij veel verbeterd en zijn ze veel minder log geworden. Door de toenemende populariteit is de elektrische fiets ook betaalbaarder geworden.

Een elektrische fiets is lang niet enkel meer voor wie een zwakke heup heeft of niet meer zo vlot op een gewone fiets met louter beenkracht kan fietsen. Maar de elektrische fiets biedt ook mogelijkheden om met minder kracht langere afstanden te rijden zoals voor recreatieve fietstochten. Ook voor woon-werkverkeer bij een afstand van ongeveer tien kilometer is de elektrische fiets interessant.

Een elektrische fiets is niet volledig motorisch en wordt daarom ook niet aanzien als motorvoertuig. Er is dan ook geen verzekeringsplicht, verplichting voor het dragen van een helm, verplichting voor een kenteken of minimumleeftijd zoals dat bij een bromfiets wel het geval is. Het trappen bij een elektrische fiets wordt door een motor ondersteund die via de batterij aangedreven wordt. Zo kan je makkelijk een snelheid van 25 kilometer per uur halen om je sneller te verplaatsen maar vooral ook met eenzelfde krachtinspanning langere afstanden kan afleggen.

Wij beschikken over een ruim gamma aan elektrische fietsen en bezorgen je daarbij het gepaste advies voor een geschikte fiets die bij jou past. Daarbij staan wij ook open voor alle vragen met betrekking tot veiligheid en onderhoud.

 

Contacteer ons voor meer informatie