Start nieuw wielerseizoen

Na het seizoen veldrijden start het klassieke wielerseizoen. De aftrap wordt steeds gegeven met de openingsklassieker Omloop Het Nieuwsblad.

Na het seizoen veldrijden start het klassieke wielerseizoen. De aftrap wordt steeds gegeven met de openingsklassieker Omloop Het Nieuwsblad.

De koers trekt van Gent naar Ninove. Het parcours slingert zich doorheen Oost-Vlaanderen langs kasseistroken, landwegen tot de hellingen op de heuvels in de Vlaamse Ardennen.

Teampresentatie

’s Morgens is er de teampresentatie in ’t Kuipke in Gent. De deuren gaan op vanaf 8u30 en de presentatie begint omstreeks 9u30. De toegang tot de Floraliënhal en ’t Kuipke is volledig gratis voor alle wielerfans. Tijdens deze geweldige show worden alle teams bij de elite mannen en elite vrouwen voorgesteld.

Parcours

De start is op de Emile Clauslaan in Gent (vlak aan het Citadelpark). De mannen starten om 11u35 voor hun wedstrijd van 200 km met 13 hellingen en 9 kasseistroken. De vrouwen starten om 11u43, zij krijgen 123 km voorgeschoteld, met 10 hellingen en 5 kasseistroken. Zowel de elite mannen als vrouwen finishen op de Onderwijslaan in Ninove. Er is ook nog een categorie U23 en U19 voor de mannen.

Op zoek naar geschikte koersfiets?

Wij hebben bij New Reubens Sport ook een uitgebreid gamma aan koersfietsen voor wielrenners. Met onze expertise kunnen wij u bijstaan om een geschikte fiets te vinden. Ook voor het onderhoud en de uitrusting kan je steeds bij ons terecht. Tijdens ons opendeurweekend kan je op zaterdag 29 februari en zondag 1 maart koersfietsen uitproberen op de rollen.

 

Meer info over de deelnemerslijst en het parcours kan je vinden op de website van Omloop Het Nieuwsblad: https://www.omloophetnieuwsblad.be/nl/ohn/elite-mannen