West-Vlaanderen populair bij fietsers

Onze provincie West-Vlaanderen trekt met 5,1 miljoen fietsers vorig jaar heel wat fietsers aan op de fietsnetwerken.

De cijfers werden vrijgegeven door het West-Vlaams toerismebedrijf Westtoer. Dit grote aantal fietsers is ook heel interessant voor de economie. De studie spreekt over een economische return van 80 miljoen euro. Dit is vooral door de horecazaken waarbij fietsers regelmatig stoppen tijdens hun rit om iets te eten of te drinken.

Het onderzoek bevroeg meer dan zesduizend fietsers over hun recreatief tochtje langs West-Vlaamse wegen. Gemiddeld legden zij 38 kilometer per rit af. Daar doen ze ongeveer 3,5 uur over. Opvallend is de opmars van de elektrische fiets. Met 44 procent is dat het favoriete vervoersmiddel van de recreatieve fietser.

In totaal zijn er in West-Vlaanderen 3180 kilometer aan fietsnetwerken. Het provinciebestuur blijft hierbij inzetten op het onderhoud en uitgeruste stopplaatsen.

Ook door Sijsele lopen verschillende bekende fietsroutes: de Beverhoutsroute, Maerlantroute en Groene Gordel Brugge. Deze routes volgen onder meer de oude spoorwegbedding, de Brieversweg en de Zomerstraat. Klik hier om een volledig overzicht met de knooppunten te raadplegen.

Bekijk hier de reportage over het onderzoek in het nieuws op de regionale televisie Focus