Belgium Baloise Tour passeert aan onze winkel

Vanmiddag en morgen passeert de karavaan van de wielerkoers Belgium Baloise Tour aan onze winkel.

De Belgium Baloise Tour is in de volksmond bekend als de Ronde van België. Deze is dit jaar al aan de 89ste editie toe. Vandaag wordt de eerste rit gereden van Sint-Niklaas naar Knokke met een afstand van 183,5 km.

Via de gewestweg N9 (Gentse Steenweg) rijden de renners onze provincie West-Vlaanderen binnen in Sijsele. Daar volgen ze de Dorpsstraat en passeren daardoor voor onze winkel. Verderop nemen ze de afslag in de Stationsstraat en verlaten Sijsele via de Brieversweg.

Het startschot van de koers wordt gegeven op de grote markt in Sint-Niklaas om 11u. De renners worden in Sijsele verwacht tussen 13u30 en 14u00.

Raadpleeg hier het gedetailleerde parcours van de eerste rit

Morgen wordt de tweede rit van Knokke naar Zottegem gereden. Dan passeert de koerskaravaan opnieuw onze winkel maar in de andere richting. De renners worden omstreeks 12u in Sijsele verwacht.

Raadpleeg hier het gedetailleerde parcours van de tweede rit

Neem gerust een kijkje langs het parcours of aan onze winkel.

Na het VRT nieuws van 13u kan je woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag de grote Belgium Baloise Tour rechtstreeks volgen op televisie op één (vanaf omstreeks 13u30).

De organisatie en lokale politie nemen verschillende verkeers- en veiligheidsmaatregelen om de wedstrijd vlot te laten verlopen. Respecteer de verkeerssignalisatie en volg steeds de richtlijnen van de politie en seingevers.

Check alle info over de ritten, de deelnemers en het klassement op de officiële website van de Belgium Baloise Tour