Velofollies kondigt start fietsseizoen aan

Afgelopen weekend waren het terug hoogdagen voor de fietsliefhebbers met fietsbeurs Velofollies.

De beurs Velofollies geeft de start van het wielerseizoen aan. Ruim 300 exposanten stelden zich voor op een beursoppervlakte van ruim 40.000 m² in Kortrijk Xpo. Daarmee is deze beurs de grootste fietsbeurs in de Benelux.

Bezoekers vinden er alle types fietsen en alle merken: van BMX en mountainbike tot racefiets en van stadsfiets tot e-bike. Daarnaast vind je er ook accessoires, helmen, fietskledij, fietsreizen, literatuur,… Er zijn ook interessante randactiviteiten zoals de plaatscafĂ©s met (ex-)wielrenners, ploegvoorstellingen en signeersessies.

Opvallend in de beurs van dit jaar is dat we zien dat de elektrische aandrijving voorzien wordt voor alle types fietsen. Ook voor de MTB en zelfs de racefiets zijn er elektrische varianten. We ontdekken er ook nieuwe modellen met een verder doorgedreven integratie en aerodynamica. Op een uitgebreid testparcours kon je zelf de e-bike testen.

De regionale televisie Focus TV maakte een mooi verslag van Velofollies dat je hieronder kan herbekijken: