Innovatieve IsoSpeed van Trek beloond met awards

De Trek Domane SLR fiets wint de Fiets Innovatie Awards & Bike Valley Innovatie Award 2017 met verstelbare IsoSpeed. Maar wat is IsoSpeed precies?

Voor de fabrikanten van fietsen is er nog een grote uitdaging: het fietsframe zodanig ontwikkelen dat het efficiënt en voorspelbaar stuurt en vermoeiende schokken van ruwe wegen opvangt. Er zijn reeds vele systemen ontwikkeld maar echter met wisselend succes voor de ervaren fietsers. In 2012 kwam Trek met de uitvinding van IsoSpeed dat in staat was de vermoeiende schokken van het wegdek te verminderen. Deze technologie werd beloond met een award.

Op de website van Trek kan je er alles over nalezen hoe IsoSpeed precies werkt: https://www.trekbikes.com/nl/nl_NL/inside_trek/isospeed/.

In onze winkel kan je het systeem testen tijdens een proefrit en geven we graag wat meer toelichting.